Nytt år, ny cykel och en ny tur till Málaga!

Andra resan till Spanien detta år, men som vi längtat. Visst kan vi åka till något annat ställe, men det är ju så himla smidigt med snabbt direktflyg och bra väder. Svårslagen kombination helt enkelt! För att inte tala om att jag älskar det sandiga och steniga underlaget.

Denna gång hängde även Joline med oss vilket var extra kul! Dessutom var nedfartena kring Arroyo de la Miel åter öppna vilket gjorde att vi kunde köra “Ridiculator” igen.

Trek Session med Fox 40 Air

I år cyklar jag på en uppgraderad Trek Session 8, med 40 Float FIT RC2 gaffel och Fox RC4 bakdämpare. En annan nyhet är att jag bytt ut mina annars så älskade avidbromsar mot Shimano Saint!

Har cyklat med Fox produkter ett bra tag nu och gillar dem verkligen. Det finns dock en sak jag stört mig på och det är skramlet från fjädern i gaffeln. Ibland är det ok, men för det mesta håller det på att göra mig tokig. Har testat krympslang och än mer krympslang runt fjädern, men insett att det inte är en optimal väg att gå.

Till detta år har så Fox släppt en dh-gaffel med enbart luft och olja. Givetvis var jag inte sen med att lägga rabarber på en av dem! Många uppgraderingar som ex. Kashima kan kännas onödiga men detta tycker jag är väl investerade pengar (relativt sett för rek-pris ligger någonstans runt 17000, vilket känns rätt banalt när jag tänker efter).

Inte de bästa förberedelserna

Jag har flera mål med resan till Malaga. För det första ger det en extra inspiration i träningen både innan och efter. För det andra så ger det möjlighet att fokusera helt på cyklingen och få till flera dagars sammanhängande träning, något som känns lyxigt men välbehövligt. Den tredje punkten är att det är ett ypperligt tillfälle till att göra viktiga inställningar och få en bra känsla för cykeln.

Tyvärr låg jag däckad i influensa under större delen av mars vilket gjorde att mina tänkta träningsförberedelser gick i stöpet. I stället för att känna mig stark försökte jag återhämta mig så pass att jag kunde cykla över huvud taget. Även om jag började lugnt blev jag tvungen att gå av och gå på vissa transportsträckor när det började luta uppför. Jag kippade efter andan och hoppades att det inte skulle bli än värre.

De första dagarna på cykeln var inte roliga. Jag kände mig fortfarande sjuk och konditionen var i botten.
När halva tiden av resan hade gått började jag dock att känna mig lite bättre. Sol och värme bidrog med största sannolikhet. När det var dags att åka hem hade jag tillfrisknat så pass att jag hade hopp inför framtiden.
Årets resa bjöd kanske inte på de jobbigaste träningspassen, men jag blev i alla fall frisk!